PROVOCĂRILE HR-ULUI ÎN ERA “GIG ECONOMY” I Strategii şi soluţii pentru managerii de HR
01 nov 2017, Bucuresti, World Trade Center Bucuresti

ÎNSCRIE-TE

Despre eveniment

PROVOCĂRILE HR-ULUI ÎN ERA SHARING ECONOMY
 
Aşa-numita “gig economy” sau economia de tip sharing produce schimbări fundamentale la nivelul forţei de muncă. Contractele pe perioadă nedeterminată sunt din ce în ce mai rar întâlnite, angajatorii concentrându-se pe angajarea de forţă de muncă “la comandă”, pentru anumite proiecte, pentru perioade limitate de timp. De asemenea, companii de tipul Uber sau AirBnB  contribuie la  transformarea modelului clasic de angajare.
 
Toate aceste schimbări reprezintă o provocare pentru departamentele de resurse umane, companiile trebuie să fie deschise la aceste practici, să implementeze sisteme tehnologice, care să facă faţă acestei treceri de la programul de lucru clasic la noul model de lucru şi de angajare.
 
Totodată, schimbările tehnologice şi culturale  aduc şi  nenumărate beneficii. Job-uri noi sunt create în permanenţă  fie că vorbim despre social media, legislaţia în domeniul digital sau analiza informaţiilor.
 
Revoluţia job-urilor a început. Cât de pregătiţi sunt managerii de HR?
 
TRENDURI ÎN HR ÎN 2017.
Cum transformă tehnologia piaţa muncii?
 
Dezvoltarea tehnologică este fără îndoială cuvântul de ordine şi în 2017, iar managementul resurselor umane nu face excepţie. Fie că vorbim despre soluţii de software mai performante, de interacţiunea dintre salariaţi şi management, prin intermediul unor platforme mult mai dezvoltate sau de pătrunderea tot mai pronunţată a tehnologiilor avansate şi a roboţilor în producţie, anul 2017 este unul al tehnologiei şi al inovaţiei.Aşadar, care sunt principalele trenduri în HR în 2017? 
 
Cel mai recent studiu Bersin by Deloitte Perspective Report, caracterizeaza 2017 ca anul tehnologiilor disruptive in HR si al aplicatiilor. Tehnologia a creat un potential imens pentru departamentele de HR de a interacţiona cu angajaţii şi de a le uşura viaţa la birou. Toate aceste opţiuni laolaltă cu schimbările care intervin la nivel de stil de management vor permite specialiştilor HR să gestioneze individual problemele angajaţilor.
Managementul resurselor umane se va muta pe dispozitivele mobile, prin intermediul aplicaţiilor, ceea ce va duce la o explozie a acestei industrii anul viitor. Softurile de HR se vor dezvolta în special pe mobil şi vor folosi tehnologiile cloud, pe măsură ce oamenii îşi vor petrece din ce în ce mai mult timp conectaţi la Internet de pe dispozitivele mobile.
 
O alta schimbare majoră la nivelul managementului resurselor umane o reprezintă faptul că organizaţiile sunt mai interesate de implicarea tuturor angajaţilor, de munca în echipă, de inovaţie şi colaborare, ceea ce determină o reinventare a tehnicilor de management al performanţei. Angajatorii înţeleg mai mult ca niciodată că feedbackul continuu şi implicarea angajaţilor sunt cruciale pentru companiile lor. De aceea, accentul se mută uşor de pe managementul talentelor pe managementul tuturor angajaţilor.
 
Păstrarea unui echilibru între viaţa personală şi cea profesională este şi în 2017 una dintre principalele preocupări ale specialiştilor în HR, deopotrivă cu dezvoltarea şi intreţinerea unei culturi organizaţionale puternice. Wellness-ul, păstrarea unei stări de bine a angajaţilor atât cea mentală, cât şi cea fizică, reprezinta o alta ancora importanta pentru angajatori in 2017, iar pachetele de beneficii vor include din ce in ce mai frecvent abonamente la sali de fitness, spa si alte activitati de relaxare
Retenţia tinerilor talentati a devenit astfel un <must have> in politicile de resurse umane ale marilor companii, care trebuie sa isi adapteze produsele si serviciile la nevoile de pe piata.
 
Dacă în urmă cu 3-4 ani pentru angajaţii de 25-26 ani erau extrem de importante cariera şi felul în care pot avansa în interiorul companiei. Acum criteriile de alegere a unui job s-au schimbat. Ce ii motiveaza pe angajaţi?
 
TEME DE DISCUŢIE
 
  • Trenduri În HR.Cum transformă tehnologia piaţa muncii şi procesele tradiţionale de HR?Cum se pot identifica şi motiva tinerii care formează viitoarea generaţie de manageri într-o companie? 
  • Revoluţia digitală face recrutarea mult mai transparentă, iar informaţiile din interiorul companiilor legate de salarizare şi ierarhizarea angajaţilor sunt mult mai uţor de obţinut, iar căutarea de talente trece la un alt nivel. Cum s-a schimbat procesul de recrutare în ultimii ani? 
  • Cum influeţează digitalizarea modelul clasic de angajare?
  • Companiile folosesc din ce în ce mai frecvent instrumente digitale care le permit să-şi evalueze regulat angajaţii şi să-i înţeleagă mai bine. De partea cealaltă, folosind aceste soluţii tehnologice, angajaţii se simt mai confortabil în a-i împărtăşi angajatorului observaţiile personale şi feedbackul lor. Ce tipuri de activităţi/ procese vor fi/ au fost înlocuite în companii ca urmare a digitalizării?
  • Care sunt provocarile pe care le întâmpină HR-ul în managementul angajaţilor din generaţia Z?
  • Cum se face evaluarea tinerilor angajaţi în aşa fel încât aceştia să continue să se dezvolte?
  • Cum convingi angajaţii că o dezvoltare pe orizontală acceptată astăzi îi poate aduce mai aproape de o poziţie de top management în viitor?
  • Cum trebuie regândite planurile de carieră ale angajaţilor performanţi în aşa fel încât aceştia să continue să crească? Dar ale angajaţilor care sunt pe lista de high-potentials?
  • Cât de eficiente sunt procesele de evaluare pentru motivarea angajaţilor? 
  • Cum se gestionează procesele de promovare a angajaţilor? 

 

Agenda

09:00 – 09:30

Welcome coffee & registration

09:30 – 10:15

Dezbatere:Suntem pregatiti pentru noua revolutie a job-urilor?

10:15 – 11:30

Provocările HR-ului în era “gig economy”.

11:30 – 11:45

Coffee break

11:45 – 13:00

O noua revoluţie în HR :Ascensiunea programelor de engagement.

13:00 – 14:00

Recrutarea, o activitate de marketing? Mijloacele moderne de recrutare

14:00 – 14:45

Lunch

14:45 – 17:00

Workshop : Michael Armstrong

Speakeri

Înscrie-te

Taxa de inscriereEarly registration
pana la 13 octombrie 2017
Discount pentru
pentru 3-5 bilete
30% *15%*
120 euro84 euro102 euro

* Discounturile NU SUNT CUMULATIVE. Daca va incadrati la mai multe categorii de discount se aplica discount-ul cel mai mare.

- Ne rezervam dreptul de a anula sau modifica oricand reducerile si conditiile de aplicare a acestora.

- Conditiile de discount sunt valabile numai la data platii. 

- Taxa de inscriere nu include cheltuielile cu transportul din alte localitati sau cu cazarea participantilor.

 

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Locație

World Trade Center Bucuresti

Piata Montreal nr 10

Contact

Pentru mai multe detalii legate de eveniment vă rugăm să ne contactaţi la