PROVOCĂRILE HR-ULUI ÎN ERA “GIG ECONOMY” I Strategii şi soluţii pentru managerii de HR
01 noiembrie 2017 09:00, Bucuresti

Despre eveniment

TRENDURI ÎN HR ÎN 2017.
Cum transformă tehnologia piaţa muncii?
 
Dezvoltarea tehnologică este fără îndoială cuvântul de ordine şi în 2017, iar managementul resurselor umane nu face excepţie. Fie că vorbim despre soluţii de software mai performante, de interacţiunea dintre salariaţi şi management, prin intermediul unor platforme mult mai dezvoltate sau de pătrunderea tot mai pronunţată a tehnologiilor avansate şi a roboţilor în producţie, anul 2017 este unul al tehnologiei şi al inovaţiei.Aşadar, care sunt principalele trenduri în HR în 2017? 
 
Cel mai recent studiu Bersin by Deloitte Perspective Report, caracterizeaza 2017 ca anul tehnologiilor disruptive in HR si al aplicatiilor. Tehnologia a creat un potential imens pentru departamentele de HR de a interacţiona cu angajaţii şi de a le uşura viaţa la birou. Toate aceste opţiuni laolaltă cu schimbările care intervin la nivel de stil de management vor permite specialiştilor HR să gestioneze individual problemele angajaţilor.
Managementul resurselor umane se va muta pe dispozitivele mobile, prin intermediul aplicaţiilor, ceea ce va duce la o explozie a acestei industrii anul viitor. Softurile de HR se vor dezvolta în special pe mobil şi vor folosi tehnologiile cloud, pe măsură ce oamenii îşi vor petrece din ce în ce mai mult timp conectaţi la Internet de pe dispozitivele mobile.
 
Pe de alta parte,aşa-numita “gig economy” sau economia de tip sharing produce schimbări fundamentale la nivelul forţei de muncă. Contractele pe perioadă nedeterminată sunt din ce în ce mai rar întâlnite, angajatorii concentrându-se pe angajarea de forţă de muncă “la comandă”, pentru anumite proiecte, pentru perioade limitate de timp. De asemenea, companii de tipul Uber sau AirBnB  contribuie la  transformarea modelului clasic de angajare.
 
Toate aceste schimbări reprezintă o provocare pentru departamentele de resurse umane, companiile trebuie să fie deschise la aceste practici, să implementeze sisteme tehnologice, care să facă faţă acestei treceri de la programul de lucru clasic la noul model de lucru şi de angajare.
 
Totodată, schimbările tehnologice şi culturale  aduc şi  nenumărate beneficii. Job-uri noi sunt create în permanenţă  fie că vorbim despre social media, legislaţia în domeniul digital sau analiza informaţiilor.
 
O alta schimbare majoră la nivelul managementului resurselor umane o reprezintă faptul că organizaţiile sunt mai interesate de implicarea tuturor angajaţilor, de munca în echipă, de inovaţie şi colaborare, ceea ce determină o reinventare a tehnicilor de management al performanţei. Angajatorii înţeleg mai mult ca niciodată că feedbackul continuu şi implicarea angajaţilor sunt cruciale pentru companiile lor. De aceea, accentul se mută uşor de pe managementul talentelor pe managementul tuturor angajaţilor.
 
Păstrarea unui echilibru între viaţa personală şi cea profesională este şi în 2017 una dintre principalele preocupări ale specialiştilor în HR, deopotrivă cu dezvoltarea şi intreţinerea unei culturi organizaţionale puternice. Wellness-ul, păstrarea unei stări de bine a angajaţilor atât cea mentală, cât şi cea fizică, reprezinta o alta ancora importanta pentru angajatori in 2017, iar pachetele de beneficii vor include din ce in ce mai frecvent abonamente la sali de fitness, spa si alte activitati de relaxare
Retenţia tinerilor talentati a devenit astfel un <must have> in politicile de resurse umane ale marilor companii, care trebuie sa isi adapteze produsele si serviciile la nevoile de pe piata.
 
Dacă în urmă cu 3-4 ani pentru angajaţii de 25-26 ani erau extrem de importante cariera şi felul în care pot avansa în interiorul companiei. Acum criteriile de alegere a unui job s-au schimbat. Ce ii motiveaza pe angajaţi?
 

Conferinta PROVOCĂRILE HR-ULUI ÎN ERA “GIG ECONOMY vine cu un concept complex, evenimentul îmbinând paneluri, sesiuni de keynote şi un workshop sustinut de Michael Armstrong. Va fi o zi plina de sesiuni interactive, studii de caz de succes şi discuţii pe teme hot în domeniul resurselor umane.

DOAR SOLUTII PRACTICE!

In cadrul Workshop-ului, Michael Armstrong va face:

 
1. O trecere în revistă a evoluţiilor în domeniul resurselor umane, referindu-se la importanţa viziunii bazate pe resurse şi la adoptarea în continuă creştere a abordărilor pragmatice ale principalelor activităţi de management al resurselor umane, cum ar fi managementul talentelor, managementul performanţei, învăţarea şi dezvoltarea şi managementul recompenselor. 
 
2. Urmata de o examinare mai detaliată a evoluţiilor din următoarele domenii:
 
Analiza resurselor umane – va sublinia utilizarea în creştere a tehnicilor matematice, statistice şi de colectare a datelor pentru a obţine informaţii şi, prin urmare, înţelegere în materie de resurse umane.
Managementul performanţei - revoluţia în funcţionarea sistemelor de management al performanţei, cu accent pe gestionarea performanţelor pe tot parcursul anului şi pe eliminarea sistemelor de rating. 
Învăţarea şi dezvoltarea - noul accent pe invatarea la locul de muncă, învăţarea informală şi socială susţinută de utilizarea mijloacelor de comunicare socială 
Managementul recompenselor - tendinţe în evaluarea postului, structuri de salarizare şi salariu de performanţă 
 
Între fiecare dintre cele patru prezentări enumerate mai sus, participanţii vor avea ocazia să discute despre implicaţiile evoluţiilor asupra acestora.
 
 
TEME DE DISCUŢIE PANELURI:
 
  • Trenduri În HR.Cum transformă tehnologia piaţa muncii şi procesele tradiţionale de HR?Cum se pot identifica şi motiva tinerii care formează viitoarea generaţie de manageri într-o companie? 
  • Revoluţia digitală face recrutarea mult mai transparentă, iar informaţiile din interiorul companiilor legate de salarizare şi ierarhizarea angajaţilor sunt mult mai uţor de obţinut, iar căutarea de talente trece la un alt nivel. Cum s-a schimbat procesul de recrutare în ultimii ani? 
  • Cum influeţează digitalizarea modelul clasic de angajare?
  • Companiile folosesc din ce în ce mai frecvent instrumente digitale care le permit să-şi evalueze regulat angajaţii şi să-i înţeleagă mai bine. De partea cealaltă, folosind aceste soluţii tehnologice, angajaţii se simt mai confortabil în a-i împărtăşi angajatorului observaţiile personale şi feedbackul lor. Ce tipuri de activităţi/ procese vor fi/ au fost înlocuite în companii ca urmare a digitalizării?
  • Care sunt provocarile pe care le întâmpină HR-ul în managementul angajaţilor din generaţia Z?
  • Cum se face evaluarea tinerilor angajaţi în aşa fel încât aceştia să continue să se dezvolte?
  • Cum convingi angajaţii că o dezvoltare pe orizontală acceptată astăzi îi poate aduce mai aproape de o poziţie de top management în viitor?
  • Cum trebuie regândite planurile de carieră ale angajaţilor performanţi în aşa fel încât aceştia să continue să crească? Dar ale angajaţilor care sunt pe lista de high-potentials?
  • Cât de eficiente sunt procesele de evaluare pentru motivarea angajaţilor? 
  • Cum se gestionează procesele de promovare a angajaţilor? 

 

Galerie foto

Agenda

09:00 – 09:30

Welcome coffee & registration

09:30 – 10:30

Dezbatere:Suntem pregatiti pentru noua revolutie a job-urilor?

Nineta Ceauş,Senior Expert, Talent Management - Consulting and Initiative - Human Resources Development, Deutsche Telekom AGRaluca Radu,Country Manager Answear Romania & Co-Organizator GPeCElisabeta Moraru,Country Manager, Google RomaniaSilvia Dana Bogdan,Head of Corporate Engagement,Şcoala de Valori
10:30 – 11:30

Provocările HR-ului în era “gig economy”.

Irina Manolescu,Managing Partner, Lee Hecht Harrison RomaniaEugen Gane,Director de Resurse Umane pentru Europa de Sud Est, IBM RomaniaAndreas Fuhrmann,Managing Partner,TransearchMihai Cepoi,Solution Sales Executive, SAP RomaniaCamelia Slivneanu,Director Executiv, ARAMT
11:30 – 11:45

Coffee break

11:45 – 13:15

O noua revoluţie în HR :Ascensiunea programelor de engagement.

Madi Rădulescu,Managing Partner la MMM Consulting Intl, Executive Coach, facilitator si trainerCarmen Dumitrache,Director Executiv Resurse Umane, Telekom RomaniaCarmen Buruiană,Enterprise HR Manager, BitdefenderAnca Covaciu,Senior Consultant MMM Consulting Intl,Coach si trainer in HRFlorin Petrescu,Human Resources Director, Vodafone Romania
13:15 – 14:00

Recrutarea, o activitate de marketing? Mijloacele moderne de recrutare

Cosmina Noaghea,Senior Consultant, Hart ConsultingGeorge Butunoiu,George Butunoiu Executive Search ConsultantsRoxana Tesiu,Vice President HR, TELUS International EuropeMădălina Teodorescu,Director de Resurse Umane, Avangate
14:15 – 15:00

Lunch

15:00 – 17:00

Workshop : Michael Armstrong

Speakeri

Parteneri

  • Partener

  • Iqos

Locație

World Trade Center Bucuresti

Piata Montreal nr 10

Contact

Pentru mai multe detalii legate de eveniment vă rugăm să ne contactaţi la